h Dolar 27,1479 % 0.08
h Euro 29,0073 % 0.08
h BIST100 %
a İkindi Vakti 16:29
İstanbul 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

67 yıldır bitmeyen dava köylüleri isyan ettirdi

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Serinköy Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Daha önce yol ve suyu şikâyetlerini dile getiren Serinköy Mahallesi’nin, sakinleri Arık’a tam 67 yıldır bitmeyen bir dava nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.

“SINIRIMIZ YOK”

Bir vatandaşın 3 bin dekarlık bir arazi için açtığı davanın 67 yıldır sonuçlanmaması nedeniyle mahallenin sınırlarının belirsiz olduğunu ve tapularını alamadıklarını belirten vatandaşlar, “Burası tınne kötü. Sınırımız yok. Ne Yeşilhisar’a bağlıyız ne Yahyalı’ya…  İşletmemiz var ama kredi kullanamıyoruz. Hayvansal kredi çekemiyoruz. Çünkü sınırımız yok, tapumuz yok. Tarımsal desteklerden de faydalanamıyoruz. Elma bahçelerimiz var tarım sigortası yaptıramıyoruz” sözleriyle tepki gösterirdi.

Serinköy’ün haritada yerinin olmadığını belirten bir vatandaş da, “Camimiz var, okulumuz var, muhtarlığımız var ama haritada yerimiz yok. Sağlık ocağı yapıldı. Sağlık Bakanlığı’na devri yapılacaktı ama tapusu olmadığı için yapılamadı atıl kaldı, şimdi muhtarlık kullanıyoruz” dedi.

“KIRMIZI ET ZENGİN ÜRÜNÜ OLDU”

Vatandaşlar CHP Milletvekili Arık’a besicilerin sorunları konusunda da şikayetlerini anlattı. Maliyetlerin arttığını, vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirten bir koyun yetiştiricisi, kendilerine bin 0 liraya mal olan bir koyunu kurban bayramında bin 200- bin 300 liraya satamadıklarını belirterek, “Şu anda da ette yüzde 25 indirim yaptı, sağ olsun. Kesim de yok. Zaten tüketen de yok. Kırmızı et artık zengin ürünü oldu, lüks oldu. Aslında kırmızı etten ÖTV alınması lazım. Alt tabaka tüketemiyor, zengin tüketiyor” diye konuştu.

“SORUNLARI BİZ ÇÖZECEĞİZ”

Sorunların olduklarını belirten CHP Milletvekili Çetin Arık, sorunların çözümü için iktidarların önceliklerinin önemli olduğunu ifade ederek, “Bizim önceliğimiz rant değil, halk… Eğer iktidarlar tercihlerini ranttan yana değil de üretenden; yandaş müteahhitlerden yana değil de halktan yana kullanırsa çözülmeyecek sorun yok. Biz bu sorunları çözeceğiz. Az kaldı, geliyor gelmekte olan” diye konuştu.


YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Bakan Yanık’tan doğalgaz yardımı açıklaması

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.