h Dolar 19,0953 % 0.21
h Euro 20,5787 % 0.21
h BIST100 %
a İkindi Vakti 16:43
İstanbul 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Facebook, Amazon Ormanlarındaki Arsaların Uygulamalarındaki Satışını Yasakladı

Geçtiğimiz günlerde binbir türlü badireler atlatarak servislerini düzelten Facebook, yakın zamanda çevreyle ilgili endişesini dile getirdi. Açıklamayı internet sitesi üzerinden yapan sosyal medya devi, Amazon’da bulunan tehlike altındaki arazilerin kendi araçları üzerinden satılmasını yasakladı.

Bazı kullanıcılar, Facebook’un Marketplace aracını kullanarak sığır otlatma, odunculuk ve madencilik için kullanılması sakıncalı olan Amazon orman arazilerini satışa çıkarıyor. Cuma günü yapılan açıklamada ise bunun artık Facebook Marketplace ile yapılamayacağı duyuruldu. Ayrıca aynı yasak, Instagram ve WhatsApp’ın satış araçlarında da geçerli.

İlanlar yayınlanmadan kontrol edilecek

amazon ormanları

Söz konusu sorunu fark eden Facebook, vakit geçirmeden duruma el attı. Cuma günü kendi blog sitesinde yazı paylaşan şirket, yazıda şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Facebook Marketplace’te Amazon ormanları içindeki ekolojik koruma alanlarından arazi satma girişimlerini engellemeye yönelik önlemlerimizi duyuruyoruz. Facebook, Instagram ve WhatsApp üzerindeki ticari araçlarımızla ekolojik koruma alanlarındaki her türlü arazinin alınmasını veya satılmasını açıkça yasaklamak için ticaret politikalarımızı güncelliyoruz.”

Facebook, bu arazilerin satılmasını engellemek için artık Marketplace’e verilen ilanları yayınlamadan önce bir kontrol edecek. Daha sonra bu bölgeleri içeren veritabanı üzerinden söz konusu arazinin koruma altında olup olmadığını saptayacak. Eğer öyleyse, ilan yayınlanmadan silinecek.


YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Çarşı Karışacak: Apple’dan Epic Davasında İşleri Kızıştıracak Hamle

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.