h Dolar 19,1906 % 0.04
h Euro 20,8128 % 0.04
h BIST100 %
a İkindi Vakti 16:46
İstanbul 15°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Gaziantep’te binlerce işçi dondurucu soğukta sokakta

Aralarında Beşler Un, GÜRTEKS, Şireci Tekstil, Sanat Halı, Zafer Tekstil, Has Çuval, Güler Çuval gibi işyerlerinin bulunduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde işçi eylemleri yayılmaya devam ediliyor.

Bu fabrikalardan bazılarında kısa süreli, ya da 1 günlük iş bırakmanın ardından üretime devam edilirken, patronun işçilerin tekliflerini değerlendirmek zaman istemesiyle üretime devam ediliyor.

Yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edildiği GÜTEKS ve Şireci Tekstil’de ise grev devam ediyor.

Bu işyerlerindeki işçiler gece boyu davul zurna eşliğinde halay çekerek “Hakkımızı istiyoruz” mesajı verdi.

İŞÇİ HAKKINI İSTİYOR

Gece boyu dondurucu soğuğa aldırmadan, yaktıkları ateşte ısınarak ve halay çekerek hak arayışlarını sürdüren işçilerin eylemine destek veren Birleşik Tekstil  Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, ücrete yapılan yüzde 50 oranındaki zamdan sonra 400-450 TL tutarındaki Asgari Geçim İndirimi’nin kaldırıldığını ve devletin asgari ücretten 638 TL vergi almama kararı aldığını hatırlatarak, “Bu dikkate alındığında işçilere yapılan zam yüzde 25-30 seviyesinde oluğu görülüyor. Bu zam TÜİK’in açıkladığı enflasyonunda bile insanları açlığa mahkum etmektir. Birçok işyerinde emekçilerimizin mücadelesi sonucunu verdi ve haklar elde edildi. Girişimlerden sonuç alınamayan işyerlerinde ise, İşçi kardeşlerimizin hakkını alıncaya kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

GENEL BAŞKANA TEHDİT İDDİASI

Bu arada, Şireci Tekstil’deki işçi eylemine destek vermek OSB’ye BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, kendisini bu işyerinin patronu olan Şireci’nin yeğeni olarak tanıtan Murat Mutlu A. tarafından tehdit edildiğini, aynı kişinin bürolarını gözetlerken, üstünde bıçakla polis tarafından yakalanıp sonra serbest bırakıldığını ileri sürerek “Acaba öldürülmemizi mi bekliyorlar?” diye tepki gösterdi.

 


YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MSB: 5 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.