h Dolar 19,1121 % 0.12
h Euro 20,7415 % 0.12
h BIST100 %
a İmsak Vakti 05:27
İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Gıda Devi Heinz’ın Patronu: İnsanlar Yüksek Gıda Fiyatlarına Hazır Olmak Zorunda

Pandemi yüzünden birçok ülkede bitkisel yağlardan soya fasulyelerine kadar hammadde zincirinde büyük sıkıntılar yaşandı. tür hammaddelerin zamanında yetişmemesi, tıpkı çip krizinin otomobil sektörünü etkilediği gibi gıda sektörünü derinden yaraladı. Heinz Kraft’ın CEO’su Miguel Patricio’nun BBC’ye yaptığı açıklamalara göre Heinz da  krizden etkilenen markalardan birisi oldu. 

Geçtiğimiz dönemde fiyatlarda artış yapmak zorunda kaldıklarını belirten Patricio, gerektiği zaman dünya çapında yine yükseltmek zorunda kalacaklarını, tüketicilerin pahalı gıda fiyatlarına hazır olmaları gerektiğini açıkladı. 

Pandemi, hammadde zincirini derinden vurdu

miguel patricio

Birleşik Krallık’ta yaşanan kamyon şöförü eksikliğine de değinen Patricio; “ABD’de lojistik maliyetler de önemli ölçüde arttı ve ekonominin alanlarında işgücü sıkıntısı yaşanıyor” ifadelerini kullandı. Dünya nüfusu artmasına rağmen tarım yapılacak arazi sayısında bir artış olmayacağını dile getiren Patricio, ilerleyen zamanlarda konuda teknolojiye fazla iş düşeceğini belirtti. 

Pandeminin hammadde zincirini etkilemesine rağmen insanların evde kaldıkları için “daha fazla yemek pişirdiklerini” dile getiren Patricio, sayede özellikle soya fasulyesi ve sos satışlarında artış yaşandığını belirtti. 


YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Adana’da Selfie Çekmek İsteyen Kadın, Uçurumdan Düşerek Hayatını Kaybetti

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.