ÖĞLE'YE 13:16
HABER GÖNDER
Her sene şubatta Sağlık Bakanlığı’yla yapılacak zam görüşmeleri öncesinde kritik ilaçları depoda bekletip, devletin fiyatı artırmasını bekleyen hap firmaları bu kez oyunu erken başlattı.
Vatandaşın sağlığıyla oynama pahasına, piyasaya kritik ilaçlar verilmemeye başlandı. Eczacılar ve depocular her yıl aralıkta yaşadıkları senaryoyu bu kere daha erken yaşamaya başladıklarını, bu durumu ilaç firmalarının alışılmışlık haline getirdiğini belirtiyor. Vatandaş ise öyle fazla kronik hastalığın ilacını eczanelerde bulamadığı için yeniden mağdur oldu.
Kalpten kansere, gebelikten kemik hastalıklarına kadar o kadar çok ilaca ulaşamayan yurttaş, aksayan çare yüzünden sağlıklarının bozulması endişesini taşıyor.
EŞE DOSTA VERECEK İLAÇ DEĞIL
Anadolu Eczacı ve Depocular Derneği Başkanı Onur Tokel, “Kalp ve lösemi öncelikle almak üzere böylece çok hap yeniden yoka girdi. Bırakın eczaneye eşe dosta verecek ilaç bulamıyoruz. Firmalar piyasayı sıkıştırıp fiyatları desteklemek için ithal ilaç satışı yapmıyor. İlerleyen günlerde daha artı ilacın piyasada olmayacağını söyleyebilirim” dedi.
BAZI ÜRÜNLER HİÇ GELMİYOR
Eczacılar da yavaşça yoka giren ilaçların endişesinde. Eczacı Pelin Aksoy, aralıktaki gibi büyük bir miktar sorunu yaşanmasa da yükselen kurla önemli fiyat farkları oluşan ve kritik öneme sahip bazı ilaçların firmalardan gelmediğini, dolayısıyla hastaya ilaç vermediklerini kaydetti.
YERLİ İLAÇTA ÜRETİM VAR
İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Başkanı Nezih Barut ise yerli ilaçta üretimin devam ettiğini ve piyasaya hap tedariğinde sıkıntı yaşatmamak için fabrikaların çalıştığını söyledi. İthal ilaçlarda da imal sıkıntısı nedeniyle ülkeye yeterli antre olmadığını, özellikle eşdeğeri olmayan ilaçlarda hastanın sorun yaşayabileceğini gösteren Barut, “Biz de çevremizden bir takım ilaçların bulunamadığı bilgisi
Facebook’un Sosyal Medya Uygulamaları Tizen Telefonlardan Kaldırılıyor
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.
Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.