h Dolar 21,2469 % 1.37
h Euro 22,9816 % 1.37
h BIST100 %
a İmsak Vakti 02:00
İstanbul 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Vodafone’dan yeni seyahat platformu

Fotoğrafçılık ve yönetmenlik alanlarında çalışmalarına devam eden ve uzun süredir üzerinde çalıştığı bir proje olan ‘Savaşa Hayır’ adlı fotoğraf sergisi için tamamlayan İran asıllı Fotoğrafçı ve Yönetmen Sam Yari, Eylül 2022’de Paris Nilocas Flamel Gallery’de sergi açacak. Ukrayna – Rusya savaşına dikkat çekilen sergide savaşın ne kadar yıkıcı bir olay olduğun anlatılacak.

Fotoğraf sergilerinin sanat sergileri içinde değerlendirildiğini ve geçmişten günümüze önemli bir konumda bulunduklarını belirten Sam Yari, fotoğrafların duygulara hitap etme konusunda son derece başarılı olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgili açıklamalarında bu hususa yer veren Yari, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:
Fotoğrafın önemli bir sanat dalı olduğunu ifade eden Sam Yari, “ Duygu ve düşüncelerin etkili bir şekilde tarafa aktarılmasını olanaklı hale getirir. Dolayısıyla özellikle farkındalık oluşturması istenen konularda fotoğraf sanatına yönelim gösterildiğini söyleyebilirim. Bu amaçla ben de Almanya’da ‘Savaşa Hayır’ projem için fotoğraf çekim çalışmalarına başlayarak savaşın yıkıcı etkilerini gözler önüne seren fotoğraflar çekmeye çalıştım” dedi.

Fotoğraf çekimi sırasında Ukraynalı modellerle iş birliği yapıldı
Fotoğraf çekimi için Ukraynalı modellerle iş birliği içinde olduğunu belirten Sam Yari, “Çekeceğim fotoğraflarda aslında fotoğraf sanatının benzersiz gücünü kullanmak istedim. Savaş insanları mağdur etmeye devam ediyordu. Dolayısıyla insanların savaşın olumsuz taraflarını görmesini istedim. Fotoğraflarımda bu etkiyi oluşturabilmek benim için gerçekten oldukça önemli” sözleriyle fotoğraf çekimi sırasında neyi hedeflediğini ifade etti.

Sergiden elde edilecek gelir savaş mağduru Ukraynalı halk için kullanılacak
Sergiden elde edilen gelirin Ukraynalı savaş mağdurları için kullanılacağını kaydeden Sam Yari, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Ukrayna halkı bu süreç içinde büyük zorluklarla karşılaştı. Dolayısıyla onların yaşadıklarının ön plana çıkarılması önemliydi. Paris’te açacağımı sergi ile Ukraynalı savaş mağdurlarına destekte bulunmayı hedefliyoruz. Bu nedenle sergiden elde edeceğimiz gelir bir hayli önemli” açıklamasında bulundu.


YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Enerjisa elektrik dağıtım yatırımlarını sürdürüyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.